Camp to Ski

Vanaf dertig januari tot en met twee februari ga ik met Giacomo Piazza en Karsten Eelkema een paar mooie dagen op een hoogte van 2281m bivakkeren met onze ski's. Dit doen we ook met de prachtige expeditie tent van NIGOR, de SPIX. Omdat we met deze tent al een aantal andere plannen hebben in de toekomst, gaan we nu op pad om hem goed te testen en er aan te wennen, zodat we in de toekomst niet voor verassingen komen te staan.

Onze verdere doelen zijn om een mooie sportieve  foto reportage te maken van de omgeving van Navis. Navis ligt net ten zuiden van Innsbruck en is eenvoudig te bereiken over de Brennerpas. Onze bivak ligt alleen op een iets minder bereikbare plek, namelijk op het hoog gelegen Hirschstein. Hier is een wat vlakkere ondergrond en landschappelijk gezien is dit de meest vellige plek. Het terrein is open en de Spix kan dus goed getest gaan worden door een ijzige wind.

Zie hieronder de kaart van KOMPASS, GROEN aangeduid de weg naar ons basiskamp(rode punt). BLAUW aangeduid zijn mogelijk routes omhoog en GEEL zijn de mogelijke afdalingen.