Door de huidige situatie met het  COVID-19 virus proberen wij nog steeds al uw aanvragen en vragen te beantwoorden, op dit moment kunnen we helaas geen avonturen plannen. We raden iedereen dan ook aan om zoveel mogelijk thuis te blijven. Zodra er weer nieuwe mogelijkheden zijn, zullen wij je zo snel mogelijk een mooi avontuur voorschotelen. Zorg goed voor elkaar en blijf gezond!

Elbrus (5642m) in JULI 2020

De Elbroes is een stratovulkaan in de Grote Kaukasus, in het zuidwesten van de autonome Russische republiek Kabardië-Balkarië, vlak bij de grens met Georgië en de autonome Russische republiek Karatsjaj-Tsjerkessië. De vulkaan is sinds ongeveer 2000 jaar ingeslapen en is met 5642 m de hoogste berg van Europa.

In juli 2020 gaan we deze berg beklimmen. Onze precieze route ligt nog niet vast, wel weten we dat ongeveer 10 dagen voor de expeditie uittrekken. De berg word in die periode vanaf één kant beklommen vanuit ons NIGOR-basecamp om vervolgens af te dalen aan de andere kant. In een meerdaagse tocht om de vulkaan word vervolgens de weg terug gemaakt naar het NIGOR-basecamp.

Op deze mooie en uitdagende route vol met prachtige en indrukwekkende natuur willen wij een goed beeld krijgen van de lokale cultuur en het klimaat. We willen dit vastleggen op beeld en schrift met een extra vleugje van de lokale bevolking zelf. Daarnaast zullen onze sponsoren ook materiaal van hoge kwaliteit overhouden van producten of van hun bijdrage aan ons.

Zelf heb ik zeker voldoende alpinistische ervaring en kwaliteiten om deze berg te beklimmen, maar om er zeker van te zijn dat dit een succes word heb ik gezelschap van vriend en collega; Collin van Almkerk

Collin is een gedreven vijfentwintigjarige alpinist, trailrunner en rotsklimmer. Naast fanatiek sporter is hij ook diëtist. Met reeds meer dan vijftien beklommen 4000-ers in de alpen is hij al behoorlijk ervaren. Collin is naast al deze uitzonderlijke kwaliteiten ook altijd vrolijk, serieus als het moet en lekker luchtig, een echt parade-berg-geitje dus! 

We zien er naar uit samen de voorbereiding op dit mooie avontuur te beginnen. Dat kan ook samen met jou!

Help jij ons de wereld opnieuw in kaart te brengen? Dan zijn wij jouw visitekaartje, marketing- en salesmanagers als tegenprestatie!

Wij zijn al aan het ontdekken samen met Collin en Siebe, doe je mee?

Nigor tents

Nigor tents

Nigor NIGOR® BRINGS YOU TO THE MOST REMOTE PLACES Wij zijn trots op ons een intelligent design voor buitensportproducten, nieuwe technische materialen en handig vakmanschap, dit alles dankzij in de praktijk opgedane kennis en vergaarde inzichten. En jij kan onze jarenlange ontwikkeling nu ervaren.

Bedankt voor: NIGOR SPIX Met de Spix expeditie tent zijn we zeker van een comfortabel en veilig basecamp.

Siebe Steehouder

Siebe Steehouder

Siebe Skiën door de verse poedersneeuw, fietsen door prachtige landen en vooral veel buiten zijn. Dat zijn de dingen die ik het liefste doe, hierin zoek ik vaak mijn grenzen op. Met mijn reizen, verhalen en reportages hoop ik jullie in gedachte of letterlijk mee te nemen in het avontuur.

Taken Creative Work / Photography

Collin van Almkerk

Collin van Almkerk

Collin Een echte Klimgeit met een hart in de vorm van een berg. Gedreven en vindingrijk alpinist vol verrassingen. Hierdoor heeft Collin altijd wel een mooi verhaal of avontuur dat hij aan je kan vertellen of laten zien.

Taken Planning / Inventaris