Door de huidige situatie met het  COVID-19 virus proberen wij nog steeds al uw aanvragen en vragen te beantwoorden, op dit moment kunnen we helaas geen avonturen plannen. We raden iedereen dan ook aan om zoveel mogelijk thuis te blijven. Zodra er weer nieuwe mogelijkheden zijn, zullen wij je zo snel mogelijk een mooi avontuur voorschotelen. Zorg goed voor elkaar en blijf gezond!

Königsleiten

Königsleiten is een Oostenrijks Alpendorpje in Pinzgau op de grens van Tirol en Salzburg, vlak bij Krimml. Het dorp ligt op de Königsleiten, een berg met een top van 2315 meter hoog. Het dorp zelf ligt op zo'n 1600 meter hoogte. Het dorp heeft ook een aantal skiliften. Dit skigebied staat beter bekend als de Zillertal Arena. In 1965 woonden er strikt genomen nog geen mensen op deze plaats, alleen 's zomers leefden er enkele mensen. Toen een aantal jaar later het aantal toeristen steeg, nam het aantal inwoners toe. tot op vandaag 61 inwoners. De afgelopen jaren werden nieuwbouwwoningen gebouwd, waardoor er tegenwoordig ruimte is voor circa 5000 toeristen.

Innsbruck

Innsbruck is vooral bekend van de wintersport. De Olympische Winterspelen zijn twee keer in Innsbruck gehouden, in 1964 en in 1976. Dat biedt natuurlijk veel mogelijkheden voor de wintersport, met negen skigebieden om de stad heen kun je elke dag van de week een nieuw skigebied ontdekken. Innsbruck heeft een treinstation, het Innsbruck Hauptbahnhof, waar treinverbindingen vanuit alle windstreken samenkomen. In de stad is tram en busverkeer. De stad heeft ook een eigen vliegveld, dat direct te bereiken is vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.